Швидкозбірний будинок із сіп панелей

bystrosbornyi-dom-sip-panel-korob

Швидкозбірний будинок із сендвіч панелей по-справжньому найпрактичніший і  найзручніший вид будівництва для приватного забудовника. Головною особливістю збірних будинків побудованих за сіп технологією є саме властивості і можливості самого будматеріалу, тобто сендвіч панелей. Цей унікальний будматеріал дозволяє максимально швидко і економно спорудити будинок з високим ступенем термоізоляції.

Про основні властивості сендвіч панелей можна прочитати тут.

Друга причина високої швидкості збирання сіп будинку, це сама технологія монтажу. Для будівництва такого будинку буде достатньо 2-3 людини. В деякі моменти (Нпр.: підйом конькової балки) може знадобиться більше помічників або спецтехніка.

Отже, що ж дозволяє так значно прискорити процес будівництва сіп будинків?

Перший фактор який дозволяє значно прискорити і здешевити будівництво сіп будинку – це порівняно менша вага як самих будівельних блоків (сендвіч панелей), так і в цілому всієї конструкції. Менша вага будівельних блоків дозволяє швидше їх транспортувати і монтувати. Менша вага всього будинку дозволяє використовувати пальово-гвинтовий фундамент, який є лідером за швидкістю зведення (використовується не на всіх грунтах). Приватні забудовники часто використовують буронабивний фундамент (використовується не на всіх грунтах), що дозволяє не тільки швидко спорудити, а й значно заощадити.

Другий – це перевага панельного будівництва. Сендвіч панель приходить на будмайданчик у вигляді блоку виготовленим відповідно до розмірів і готовим до встановлення. Значно знижується кількість часу, необхідного для підготовки цього будматеріалу до установки, так як всі основні підготовчі заходи проходять при виготовленні домокомплекту на виробництві. Ще більш прискорюється процес монтажу, якщо готові блоки сендвіч панелей приходять вже забрусовані (з вставленим брусом).

Третій – не потрібно очікування усадки будівлі. Пальово-гвинтовий фундамент не потребує очікування для усадки. Для монтажу будівлі використовуються тільки сухі пиломатеріали (вологість 12-15%) які теж не вимагають висихання і усадки конструкції будинку.

Четвертий – властивості пружності і міцності у сендвіч панелей дуже схожі з дерев’яним масивом. Що дозволяє дуже швидко з’єднувати сендвіч панелі між собою через кромки і міжпанельний брус шурупами або цвяхами. Шуруповерт з автоподачею саморізів або нейлер дозволяють максимально прискорити процес монтажу.

П’ятий – простота вузлів і мала кількість використовуваних компонентів говорить про простоту конструкції. Простота і однорідність матеріалів дозволяють швидко змонтувати весь контур (підлога, стіни, перекриття, дах) однією бригадою.

У цій статті я не ставив перед собою мету когось переконати в бік вибору для забудови саме сіп технологію. Кожен все одно вибере те, що йому більше подобається. Благо на ринку будівництва житла зараз велика різноманітність нових технологій. Головна мета – це показати ті переваги сіп технології, які можуть бути корисні для побудови швидкозбірного будинку, а також забезпечить довготривалість і комфорт для проживання в ньому.

Далі:

Корисна інформація про ділянку забудови

Онлайн калькулятор для сендвіч панелей сіп будинку

Проект будинку для забудовника

Найпростіший фундамент для забудовника

Як виконати монтаж цоколю, стін, мансарди, даху сіп будинку.