Чому сертифіковані сендвіч панелі безпечні

sip-panel-osb-kiev-ukraine

Використання сендвіч панелей при спорудженні будинків змушує задуматися про екологічну безпеку даного будматеріалу. Як відомо, багато хто цікавиться цією технологією з метою заощадити. І дійсно, чи можна підвищити енергоефективність будинку і заощадити, не піддаючи ризику своє здоров’я?
Якщо порівнювати зі спорудженням будинку з цегли або блоків, значно заощадити вийде на: фундаменті, товщині стін, теплоізоляції, вартості робіт муляра і часу. Так як спорудження будинків із сендвіч панелей в Україні дуже швидко набирає обертів, слід знати і небезпечні сторони неякісних матеріалів цієї технології.
Основними матеріалами є: плита ОСП, пінополістирол, однокомпонентний поліуретановий клей, монтажна піна, брус.
У цій статті розглянемо плиту ОСП, так як, плити ОСП мають найбільший контакт з внутрішнім середовищем будинку. Не дотримання норм і стандартів при виготовленні і використанні плит ОСП може істотно зашкодити кінцевому користувачеві будинку з ОСП.

БІЛЬШЕ КЛЕЮ

Дуже багато написано про шкоду смоли, яку використовують в якості клею для виробництва плит ОСП (так само для МДФ, ДСП) і не дарма. Якщо перевищити вміст цього клею, то властивості міцності плити тільки покращаться, але збільшиться концентрація виділення формальдегіду в навколишнє середовище, а якщо зменшити – плита буде легко розсипатися, особливо під впливом вологи. Якщо використовувати для виробництва сендвіч панелей плити ОСП, які не призначені для цього, то собівартість виготовлення панелі значно знизиться. Але чим це може загрожувати здоров’ю тих, хто буде проживати в будинку з таких сендвіч панелей?

ВПЛИВ ФОРМАЛЬДЕГІДУ

Формальдегід починає відчуватися на запах при концентрації більше 14мг / 100г. При небезпечній концентрації в повітрі відчувається цей газ як задушливий. У людини можуть з’явитися такі симптоми: сльозяться очі, кашель, запалення носа і горла, утруднене дихання. При тривалому впливі можуть з’явитися різного роду алергії, хронічні захворювання дихальних шляхів.

ЗМЕНШЕННЯ ВИДІЛЕННЯ

Технологія виготовлення плит ОСП з низькою емісією формальдегіду забезпечується введенням спеціальних добавок в клей плити. Ці добавки перешкоджають випаровуванню формальдегіду завдяки хімічному зв’язуванню з іншими полімерами безпечними для здоров’я людини. Використання таких добавок підвищує вартість плити, але при цьому зберігає будівельні властивості плити і найголовніше – здоров’я її користувачів.
Купуючи якісні сендвіч панелі, ви купуєте в тому числі турботу про себе. А низька ціна на панелі – це привід насторожиться і перевірити сертифікацію плити ОСП.

СТАНДАРТ ДЛЯ ОСП

Компанія SIP Панель Україна для виготовлення своєї продукції використовує плити ОСП австрійської компанії EGGER, яка гарантує вміст формальдегіду в плитах OSB3 на рівні емісії клас Е1 (менш 8мг / 100г) згідно євростандарту EN-13986: 204 + A1: 2015. Рекомендації цього стандарту обмежують вміст формальдегіду в деревно-стружкових матеріалах для житлових приміщень і дитячих меблів.

 

 

залиште відгук

Повідомлення

Ім'я

E-mail

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.