Монтаж мансардного поверху сіп будинку

Монтаж перекриття і стін мансардного поверху нічим особливо не відрізняється від монтажу цокольного перекриття і стін першого поверху відповідно. Для перекриття не обов’язково використовувати сіп панелі. Замість них часто використовують OSB товщиною 22 мм і балки укладені з кроком 0,5 м. Перетин балок повинне відповідати конструктивному розрахунку і залежить від величини прольотів між опорами.

Як видно на фото між перекриттям і стінами також укладається ущільнювач (термоізол). Забивання кувалдочкой через дошку запобігає пошкодженню крайок сіп панелей.

pervyi-riad-perekrytie-pervogo-etazha

На цьому етапі звичайно знадобляться сходи і будівельний козел.

perekrytie-pervogo-etazha-tri-cheloveka

Будиночок з сіп панелей досить зручно складати, дійсно отримуєш задоволення. Не слід забувати, що при монтажі слід ретельно контролювати міжпанельні проміжки і рівні горизонтальних і вертикальних поверхонь, уникати перекосів і хиткості – конструкція повинна бути жорсткою і стійкою.
perekrytie-pervogo-etazha-sip-panel

Після монтажу перекриття бажано обробити верхні шви бітумною мастикою на випадок випадання опадів. Перекриття додатково пригвинчують через кожні 1,25 м по периметру до верхньої обв’язувальної дошки стінових сіп панелей довгими саморізами 6х250 мм. Саморізи пропускають через міжпанельний брус. Рекомендую в місцях з’єднань попередньо просвердлити в брусі отвори на ширину бруса.

ugol-perekrytia-pervogo-etazha-sip-panel

Якщо для перекриття немає балок необхідної довжини, їх виготовляють зрощуючи методом показаним нижче. Зрощені балки слід розташовувати так, щоб місце зрощування знаходилося над опорою, а не висіло в повітрі.

В даному випадку балка збиралася з дощок. Місця розрізів зміщені відносно один одного на 0,5 м і з’єднані болтами.


sraschivanie-balok-shema

Для стійок і балок не обов’язково використовувати брус квадратного перетину. Можна використовувати той же брус що йде в міжпанельних простір перекриттів. Балки укладаються рубом. Стійка повинна стати не на сіп панель, а на підошву (широку дошку покладену плазом). Підошва стійки повинна бути зафіксована саморізами до підлоги.

stoika-dve-opornye-balki

Якщо перекриття переходить в балкон, то краї балок з боку балкона над опорною стіною повинні бути цільними, бо виступаючі краї балок будуть виконувати роль консолі.

balkon-sbornyi-dom-sip-panel

Щоб закрити торці сіп панелей і зв’язати їх по периметру не вистачило дошки, довелося розпускати широку. З доброю циркулярною пилкою – всього 5 хв. на дошку. Решта сухі реєчки в будівництві завжди знадобляться.

raspuskaem-shirokuiu-dosku

Залишилося зібрати дах. Для цього знадобиться конькова балка 200х300 мм (бажано суха). Балку слід обробити антисептиком і зістругати кути під нахил даху. Для установки конькової балки потрібно підйомний кран або весела і винахідлива компанія друзів для “захоплюючого” підйому. Чому “захоплюючий”, про це в наступній статті.

balkon-sip-panel

На перекриття і стіни мансардного поверху пішло ще 3 дні.

Далі монтаж дахового перекриття

konkovaia-balka-sbornyi-dom