Особливості спорудження будинку із сіп панелей взимку

Пізньої осені, коли зима на носі, кожна будівельна бригада поспішає закінчити об’єкт до перших холодів. Пояснюється це тим, що традиційні технології не передбачають будівництво при мінусовій температурі. Завдяки сіп технології спорудити будинок із сіп панелей можливо в будь-який час року.

ФУНДАМЕНТ

Монтаж конструкції можна здійснювати на будь-якому типі фундаменту будь це монолітна плита, стрічковий фундамент або палі. Основними труднощами для зведення фундаменту в зимовий період є земляні роботи, вони можуть обійтися замовнику досить дорого. Інший момент який слід згадати, це додавання в бетон спеціальних присадок для застигання при мінусовій температурі.

Так як будинок з сіп панелей в 4 рази легше цегельного то найчастіше використовується фундамент на гвинтових палях, який більш практичний і недорогий порівняно до монолітної плити і стрічкового фундамента.


dom-sip-panel-fursy-sliderdom-sip-panel-fursy-slider-2
Гвинтова паля являє собою сталеву трубу з лопаткою на кінці, яку вгвинчують в грунт з мінімальним кількістю попередніх земляних робіт. Основна перевага фундаменту на гвинтових палях це – короткий термін його зведення. Завдяки спеціальним присадкам бетон всередині сталевої палі не втрачає своїх властивостей навіть при низьких температурах.

БРУС

Завдяки високому ступеню ізоляції, будинок з сіп панелей погано пропускає вологу. Тому, використання бруса з вологістю більше 15% неприпустимо і може привести в теплу пору до утворення грибків і гниття. Сухий струганий брус і грамотна герметизація забезпечать довговічність будівлі на сто років. Взимку, завдяки низькій вологості повітря, висихання бруса відбувається швидше. Це сприяє завершенню усадки всієї конструкції будинку.

МОНТАЖНА ПІНА

При монтажі важливо дотримуватися технології герметизації і надавати цьому максимум уваги. Стики панелей повинні бути запінені так, що б залишки піни трохи виступали, після висихання піна обрізається врівень з кромкою панелі. А також, необхідно використовувати спеціальну монтажну піну для роботи в мороз.

ГІДРОІЗОЛЯЦІЯ

Для гідроізоляції бруса фундаменту, зовнішніх нижніх частин панелей підлоги, стиків панелей підлоги, крайок панелей слід використовувати бітумну мастику для холодного застосування. Матеріали, що будуть використані для гідроізоляції, повинні бути морозостійкими, готують мастику з добавками, що знижує температуру її замерзання. Нанесення мастики можна проводити при температурі до -20 ° С. Під час випадання опадів, звісно, що гідроізоляційні роботи слід припинити. В таких умовах гідроізоляція буде низької якості.
Необхідно стежити за тим, щоб поверхні перед нанесенням рулонної гідроізоляції були прогріті до плюсової температури. Для локального нагріву варто підготувати газовий пальник. Не можна наносити гідроізоляцію, наклеювати рулонні матеріали на вологі поверхні. Гідроізоляція з холодних мастик може виконуватися при негативних температурах, мастика повинна мати збільшений вміст бітуму (на 3-5%) і підвищену рухливість.

МОНТАЖ

Для монтажу необхідно заздалегідь підготувати теплий спецодяг і підібрати відповідні зручні перчатки. Підготувати електрообладнання і захистити його від попадання вологи. Особливо це стосується переносок і подовжувачів. Для приховування і захисту стиків від опадів не зайвим буде використати поліетиленові плівки і степлер. Так як на знімання плівки зі стиків необхідно набагато менше часу ніж для вимітання з них снігу.

Великий плюс споруди взимку в тому, що будівельні матеріали в цей період можна купити набагато дешевше.
Будувати будинок без погіршення якості і надмірних витрат в зимовий період року – в цьому і є особливість спорудження будинку за сіп технологією. Як ви переконалися, ті чинники, через які взимку не будуються цегляні будинки, не впливають на будівництво каркасного будинку із сіп панелей ОСП. Якщо ви плануєте побудувати будинок в зимовий період, то сіп технологія буде практичним і зручним рішенням.

залиште відгук

Повідомлення

Ім'я

E-mail

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

коментарі( 1 )

  • ЗберегтиZaiyah 28 Січ 2017

    You’ve imespsred us all with that posting!